räkningar=deprimerande

Finns det något mer deprimerande än att betala räkningar varenda måndad? Funderar på att beställa e-fakturor, så man slipper få de där hemska breven varenda månad. Har dessutom betalat min jäkla restskatt, vilket känns ännu värre. Men skönt att ha allt det där gjort innan helgen. No worries.

Nu ska jag snart traska ut på en promenad med lite fredags-musik i öronen. Behöver ju verkligen komma i stämning inför ett fredagspass liksom. Vad helgen i övrigt har att erbjuda vet jag inte än. Ska ut till mor och far på dagen i morgon, hur resten av dagen ser ut lämnar jag till ödet.

Ha en bra fredag!

 

Snabbkurs

I måndags ringde min morbror mig när jag var i stallet. Han ville låna mig en stund sa han. Kom och hämtade mig på fyrhjulingen och åkte ner till sjön och hans kräftdamm. Känner mig som 10 åringen jag en gång var när jag nostalgiskt åker bakom min morbror som jag faktiskt alltid sett upp till. Ja, han lärde mig allt om pumpar och fisk och kräftor och vatten och sjön och om växter i dammen. Hm, typ allt som jag inte kunde. Och fortfarande inte kan om jag ska vara ärlig. Men nu har jag ju i alla fall ett  litet hum, så avancerat var det ju inte heller. Men han är väldigt mån om sin damm, och villl att någon ska kunna se efter det ifall något skulle hända honom. Lite gulligt tycker jag...
Bild på vår gård i från "andra sidan sjön, eller viken rättare sagt". Man ser våra två ladugårdar om man tittar noga. I mellan dem är dexterkornas hage och till höger ser man några små vita prickar som föreställer pappas charolais flock som betar runt viken. Synd att jag inte kom mig för att ta en bild i sommras i stället för en usel mobil-bild i höststormen...

Pims

Har spenderat kvällen tillsammans med min gamla (28 eller hur var det?) vännina på Pims. Lika mysigt som vanligt. Kul att det faktiskt blir av ibland, eller att våra tider matchar för en gångs skull rättare sagt. För det bästa med att inte vara 15 längre, är att det inte krävs att man ses eller hörs varje dag. Och att även de korta stunderna är betydelsefulla.

Jobbat morgon, eller varit ute och jobbat rättare sagt, idag. Tycker verkligen om att göra det i mellanåt. Jobba själv på gården och göra sakerna i min egen takt. När man är i lagårn är det ofta veterinärer, dräktighetsundersökningar eller individjuver som gör att man får rappa på. Å ju mer saker man lär sig, desto roligare är det dessutom att jobba. Skönt att göra något annat än och mjölka och mata kalvar.

Lyckades pallra mig iväg till gymmet idag också. Känner redan i ryggen att jag nog kommer ha lite träningsverk i morgon. Och det vet vi ju alla, är den bästa bekräftelsen när man har tränat. Hoppas på fint och ej blåsigt väder i morgon förmiddag, så jag kan ta en lång promenad innan kvällens jobb. Finns det något värre än att jobba kväll på en Fredag?

God natt!

1