Resultat halv 8 hos mig

Min "halv 8 hos mig" gick riktigt bra, enligt mig själv förstås! Vi har ju varit riktigt seriösa och filmat när vi gett poäng, så ingen vet ju vad de andra satt för betyg. I annat fall var det otroligt roligt! Älskar att laga lite finare mat och bjuda på. Speciellt när man kan exprimentera lite och inte bara följa recept! Blev en helkväll med lite frågesport, spel och mysigt umgänge!

Ett par dåliga mobilbilder från kvällen
1

Monday

Man blir lika besviken varje gång helgen är slut. Förstår inte varför den ska gå så fort. Ska väl egentligen inte klaga, eftersom jag ledig både idag och i morgon...

Sovit i Öja i natt också, fick hoppa in och jobba några timmar igår kväll och då ville Jesper var kvar i Öja. Båda kände att det var onödigt att åka hem klockan åtta på kvällen, eftersom jag skulle hit idag med. Hovslagaren har varit här nu på morgonen. Har haft rätt med att Tina åkt på hovröta på bakhovarna (har tjärat dem i några dagar), så skönt att jag börjat förebygga i tid. Dock var hon inte ensam om det, många hästar som åker på det i alla blöta hagar. Roligt att hovslagaren dessutom hört talas om Dexterkor med inte hade en aning att de fanns så nära honom. Så visade upp mina små mästerverk, alltid lika kul!

Mamma och pappa sov i vår lägenhet i lördags, så de passade på att ta en ledig dag igår. Så jag gick upp tidigt och skötte alla djur. Inser bara mer och mer att det faktiskt är det här jag vill hålla på med. Hittade två kalvar med lunginflammation som vi sprutat idag också.

Igår började vi sätta upp grindar och galler i lagårn också. Så nu är det inte långt kvar tills vi kan börja ta in dem! Ska bli så mysigt. Få klippa av lite vinterpäls och svansarna, så de håller sig rena över vintern. De har det ju absolut bäst utomhus, men älskar att kunna mysa och pyssla om dem lite extra när de går inomhus!

1

Äter för två!?

Ingen tvekan om att de är flitiga naturbetare, mina små!

Och ingen tvekan om att de är riktiga gottegrisar! Det finns inget stopp, och de är hungriga 24/7! De går och gapar non stop (inte minst lilla Malla). I och med att de går i en hage som angränsar till två kvigors foderhäck så har de varit så smarta så de lyft av hela grinden, bara för att få äta ensilage. Vilket resulterar i fyra små rullande tunnor i hagen. Men nu har vi fått till det ordentligt, så nu har de inte lyckats få av grinden något mer vilket är = griniga kossor!

Det är väl det enda negativa med dem. Det är svårt att avgöra hur mycket mat de behöver. Men Anna, Mallas ägare, hade räknat på det och fått fram att en sinad Dexterko behöver ca 4kg hö, medans en mjölkande ko behöver ca 8kg hö plus kraftfoder, alternativt 15 kg ensilage. Så att de inte äter någonting alls är ju att ta i en aning!

Bergsgetter?

Min fina Bossa

1