tjuvkik i buskarna...

Bliii mittt!

2

sista helgen i Maj avklarad

Blir lite ledsen när jag tänker på hur fort tiden faktiskt går. Känns som en vecka sedan det var -25 och en halvmeter med snö. Snart är det redan Juni och ett halv år har gått igen...

Har som vanligt haft en bra helg. Firade mamma med pappas släkt i lördags. Började på Cesarstugan i Falköping med lite föreläsning och sen en runda på vaxmuseet - "Bondens år". Grymma vaxdockor och intressanta och häftiga gamla redskap från förr. Efter det blev det tre rätters. Kräsen som jag är hoppade jag över förrätten, men huvudrätten som bestod av fläskfilé och klyftpotatis smakade mer än bra! Efter det blev det tårta hemma i Öja och lite frågesport och kubb. På kvällen grillades det och dracks en och annan öl. En otroligt mysig och rolig dag, kul att träffa alla släktingar från Göteborg också!

Nu sitter jag hemma i soffan. Träning, solning, matlådor, tvättning och städning äre avklarade. Disken lämnades till min kära sambo i eftermiddag. Snart väntar kvällspasset på Suntetorp, och måste väl medge att det tar emot idag. Känner inte alls för att jobba när solen skiner och det börjar bli lite värme igen.

Men inte många dagar kvar tills jag ligger på stranden på Kreta och glassar, så det är väl bara att bita ihop!

Ha en bra dag!

Gomspalt ... på en kalv!?

Sitter som många andra fredagkvällar hos mamma och pappa. Har återigen fått en hel del gjort. I morgon ska vi dessutom överrasknings-fira mammas 50års dag, så har grejat och städat hela kvällen.

Måste dela med mig av gårdagens väldigt märkliga upptäckt. Jag hittade en kalv med gomspalt! Har knappt hört talas om det, så blev så himla chockad! Försökte få stackaren att puppa på nappen, ca en veckan gammal. Och kände bara att fingrarna försvann i munnen på den! Min kollega hade sett en gomspalt förut, men då var det bara ett jättelitet hål. Här är det ändå från tänderna till halsen. Väldigt otäckt men ändå häftigt att ha få se det!

1