Ullared

Då bär det strax av mot Ullared och Gekås!
Ska egentligen inte ha något speciellt, men vem tackar nej när man får förfrågan?
Då bär det strax av mot Ullared och Gekås!Ska egentligen inte ha något speciellt, men vem tackar nej när man får förfrågan?

Grisens år

Hittade den här insändaren i Mariestads tidningen igår. Jag gillar den skarpt!"Tänk därför på grisen nästa år, snarare än på plånboken"

Bondmoran

Bondmorans blogg är en av många lantbruks/bonde bloggar jag läser. Och många med mig finner den nog intressant och givande. Tror inte minst att det är många som själva inte håller på med djur som lär sig mycket av hennes inlägg.

Hon skrev ett inlägg här om dagen om några av skillnaderna mellan den svenska och den kanadensiska djurhållningen.  Läs här! 
Bondmorans blogg är en av många lantbruks/bonde bloggar jag läser. Och många med mig finner den nog intressant och givande. Tror inte minst att det är många som själva inte håller på med djur som lär sig mycket av hennes inlägg.Hon skrev ett inlägg här om dagen om några av skillnaderna mellan den svenska och den kanadensiska djurhållningen. [...]

1 år och 3 månader

"Fängelse för djurplågeri

Det blev fängelse för den man som hängde upp sin hund i kopplet på en krok, slog den och kvävde den till döds.På onsdagen dömdes den 22-årige mannen till fängelse i ett år och tre månader - ett rekordlångt straff.

-Så vitt känt har man aldrig dömt ut ett så här långt fängelsestraff för djurplågeri tidigare i Sverige, säger kammaråklagare Jakob Holmberg till TT.

Slog med koppel
Mannen köpte den omkring nio veckor gamla hunden när han flyttade till Stockholm eftersom han ville ha sällskap, men försummade skötseln av den. Han stängde in hunden i ett källarförråd och på toaletten. När den hade kissat och bajsat på golvet slog han den, både med händerna och med kopplet.

Djuret dog efter det att mannen satt en påse över dess huvud och hållit ett täcke runt hunden. Mannen har uppgett att han varit arg och låtit ilskan gå ut över sitt husdjur, men också att han i dag saknar hunden.

Åklagaren - "Gräsligt"
Södertörns tingsrätt skriver i domen att hunden dött under "mycket plågsamma former". Åklagaren beskriver behandlingen med ett ord: "gräsligt".

-Han har visat stort hänsynslöshet, det hela innehåller sadistiska och tortyrliknande inslag, säger Holmberg, som anser att domen bör prövas av en högre instans.

-Det här målet har stort prejudikatvärde och jag utesluter inte att han kan dömas till ännu högre straff av hovrätten.

ABC/TT"

Källa: SVT

1 år och 3 månader
. "Så vitt känt har man aldrig dömt ut ett så här långt fängelsestraff för djurplågeri tidigare i Sverige" Det tar sig Sverige. 

"Fängelse för djurplågeri Det blev fängelse för den man som hängde upp sin hund i kopplet på en krok, slog den och kvävde den till döds.På onsdagen dömdes den 22-årige mannen till fängelse i ett år och tre månader - ett rekordlångt straff. -Så vitt känt har man aldrig dömt ut ett så här långt fängelsestraff för djurplågeri tidigare i [...]

Vargdebatten fortsätter

Det är fortfarande stort hysteri i Sverige, när det gäller vargdebatten. Många hävdar att de sett vargar i Skaraborg, trots att experter uttalat sig om att de vandrat uppåt i landet för längesen.

Antingen så finns det fler varagar i Skaraborg, det är ju absolut ingen omöjlighet. Eller så ger de ut felaktig fakta för att lugna ner svenska folket. Jag tror personligen att inget av alternativen är omöjliga.

Jag har erkännt att jag själv är dåligt påläst, och vill därför uttala mig speciellt ingående. Men hittade den här sidan som rekomenderas på många svenska jaktsidor. Vargfakta.se. Uppmanar den som är intresserad av att läsa. Finns mycket läsvärt. Inte minst om myterna. Bra information för både den som argumenterar för men också emot vargen i Sverige.

"Den här hemsidan är resultatet av ett behov – fakta om vad som händer i vargens spår. Vi anser att debatten kring varg sedan länge lämnat det sunda och istället blivit en arena för känslor och allmänt tyckande. Det finns massor av viktig fakta kring vargen som är lämplig för var och en att känna till innan någon form av ställningstagande egentligen kan göras." Källa: http://www.vargfakta.se/om-vargfakta-se/
Det är fortfarande stort hysteri i Sverige, när det gäller vargdebatten. Många hävdar att de sett vargar i Skaraborg, trots att experter uttalat sig om att de vandrat uppåt i landet för längesen. Antingen så finns det fler varagar i Skaraborg, det är ju absolut ingen omöjlighet. Eller så ger de ut felaktig fakta för att lugna ner svenska [...]

Tjurfäktning förbjuds i Katalonien

Tjuren känner ingen smärta hävdar djurfysiologen Juan Carlos Illera. Foto: Scanpix"Den första januari 2012 förbjuds tjurfäktning i Katalonien i Spanien. Vad ligger bakom förbudet? Djurskyddsaktivister eller nationalistiska politiker? Och vad är tjurfäktning för något? Möt Sveriges ende utbildade tjurfäktare, Emil von Schultz, och Jennifer [...]

Kokvinnorna

Den här dokumentären fastnade jag och Tilda framför i söndags.
Ja, vad säger man. Jag förstår tantens kärlek till djuren. Men, hur kan man vara så blind för djurens välmående, och framförallt sitt eget? Tycker det är sorgligt att se hur man sliter ut kroppen totalt för 90 liter mjölk om dagen. Hade hon klarat allt själv, så visst. Men att lägga bördan och jobben på andra när man själv inte klarar av det, kan jag inte få in i mitt huvud. Av att dömma av filmen, undrar man faktiskt hur bra korna kan ha haft det. När tjuren inte ens kunde gå till slakt.

Tycker dessutom att det är lite väl grovt att visa när kadavergubben avlivar tjuren på tv. För mig är det förståeligt att avliva djur många gånger, men att visa det i tv tycker jag är lite respektlöst.

Lite delade tankar om dokumentären faktiskt. Ren dumhet, samtidigt som det är fint att se hur mycket hon älskar sina kor.Den här dokumentären fastnade jag och Tilda framför i söndags.Ja, vad säger man. Jag förstår tantens kärlek till djuren. Men, hur kan man vara så blind för djurens välmående, och framförallt sitt eget? Tycker det är sorgligt att se hur man sliter ut kroppen totalt för 90 liter mjölk om dagen. Hade hon klarat allt själv, så visst. Men att [...]

Dagens lycka

Mår betydligt mycket bättre idag. Så har äntligen pallrat mig ut till Öja. Blir väl egentligen inte jättemycket gjort, svårt att slita sig när alla kvigor är så sociala! Blondiekvigorna till höger har blivit så otroligt tillgivna. Försiktiga men ändå så mysiga!Nu sitter jag och försöker få lite klarhet i härstamningsbeviset till Valpen - [...]

Sommarlängtan...

Hittade en sida där man kunde skicka efter bilder för framkallning med 50% på allt man beställer idag. Så fick tummen ur och skickade efter 250 kort. Och när jag satt och tittade igenom alla kort, insåg jag hur mycket jag älskar sommaren. Jag är verkligen ingen vintermänniska. Tröskning 2010Midsommar på loftet 2010Äppelmatning hos hästarna [...]
Visa fler inlägg