Hjältar, Sagan om hur det sket sig

Sitter och myser i soffa med min helt underbara lammpäls-filt och tända ljus. Har gjort dagens måsten innan jobbet. Så nu kan jag mentalt förbereda mig för en kall kväll på Suntetorp tillsammans med Ella.

Igår trotsade jag och Jesper vädret och begav oss ut till mamma och pappa för att äta advents-lunch. Ångrade oss ganska snabbt på vägen ut, men vi kom fram välbehållna. Käkade, fixade stallet så hästarna fick komma in tidigt och slippa snöovädret. Passade på att starta bilen när vi ändå var ute. Och det var väl tur det. För när vi kom ut igen lös inte en enda lampa på bilen. Remmen till generatorn hade gått sönder konstaterades och nu står pappas bil på parkeringen. Och jag klagar inte, för det är världens bästa bil!

I lördags blev det först mat med kusin och hennes andra hälft på Harry's. Där skiljdes våra vägar åt, då deras fredagkväll varit något hårdare än vår. Men vi drog hem till oss och förfestade med trevligt folk och avslutade kvällen på Harrys. Kändes som alla man kände var ute, så en riktigt lyckad kväll trots lite väl lågt intag av öl för min del.

Vår myskväll igår resulterade i tre filmer, pizza, gurka och dipp och godis. Första filmen, Kommissarie Späck stängde vi av efter hälften. Sämsta jag någonsin sett! Andra filmen var animerad, Draktränaren. Riktigt mysig. Men den somnade vi mitt i i stället. Så klockan 8 bestämde vi oss för att gå och lägga oss. Så nu sitter jag här efter 13 timmars sömn, utvilad och nöjd!

 

advent tider

Har nu slått mig ner i soffan för att pusta ut en stund och avnjuta en öl. Har sprungit på högvarv i ett par timmar, så nu känner jag att jag förtjänar en lugn minut.

Har advents-pyntat i lägenheten idag. Har varit lite rädd för att jag inte skulle få någon riktig julkänsla, eftersom mamma är en riktig julälskare så är det alltid så mysigt hemma i huset. Det får en att längta hem ännu en smula. Men jag har kostat på mina första egen-köpta advent/julsaker på Ullared, och tycker att det blev riktigt bra.
1

Skövde bra, men Öja bäst

Blev en lång kväll igår. Fick hem massa kött som jag hjälpte mamma och pappa och lägga i påsar. Brorsan har fått åka in till Skövde och köra snö ett par nätter nu, så var tur att jag kunde backa upp honom. Dessutom så får jag ju med mig lite hem till min egna frys, perfekt!

Sovit i Öja i natt. Med både Sigge och Torsten i sängen. Det är det jag saknar mest med att sova hemma, katterna. Det är så tomt nu när man sover, de sov ju ändå hos mig nästan varje natt i 5 år. Sen är det vädligt skönt att vakna och frukosten är framdukad med ägg och andra saker man aldrig orkar bemöda sig med. Det är då man saknar att bo här. Snart, snart, snart ska jag ha mitt hus.

Ska snart åka på möte/utbildning på Suntetorp. Känner mig inte alls motiverad, men det kommer nog bli bra! Ikväll ska vi åka och fira min svägerska som fyllt år.

1